perjantai 2. maaliskuuta 2018

Estrella Linssisipsi Tilli & Ruohosipuli

Estrella Linssisipsi Tilli & Ruohosipuli

Kauppareissulla silmiini pisti uusi sipsipussi, jossa luki isolla LINSSISIPSI! Eilisiltainen loistava itsetehty linssikeitto palautui mieleeni ja poimin pussillisen mukaani. Vasta kotona rupesin tarkemmin katsomaan, että mitä ostinkaan. Kyseinen linssisipsipussillinen on maustettu tillillä ja ruohosipulilla. Pussissa lukee, että sisältää 40 % vähemmän rasvaa, kuin samaisen valmistajan perunalastut. No tuo on kyllä positiivinen asia, koska sitä rasvaa tulee kaikkialta. Sitten pussissa lukee, että kyseinen tuote sopii vegaaneille. Ei tarkalleen tiedä, että miten nämä vegaanihommat menee, joten millä tavalla tavalliset perunalastut ei ole vegaaninen tuote. En siis tiedä, joten jos jollain on tästä tietoa, niin mielellään kuulen ja opin uutta. Vai onko tässä vaan haluttu tämä asia nyt tuoda kaikkien tietoon, jota ei ole perunalastuissa käytetty markkinointikikkana? Allergiatiedoista sen verran, että saattaa sisältää jäämiä maidosta.

Valmistaja: Estrella AB

Pakkaus: 110 g

Aineksista: Linssijauho (38%), maissijauho, riisijauho, auringonkukka-/ rapsiöljy, mausteet (maltodekstriini, sipulijauhe, suola, sokeri, hiivauute, hapot (maitohappo, sitruunahappo), valkosipuli, persilja, tilli, ruohosipuli, tilliuute, luonnollinen aromi), maissitärkkelys, perunatärkkelys, viherpippurijauhe.




Fiilikset:
Erittäin rapea ja hieman ilmava raksu. Makuna linssiä ei kyllä tunnista. Tilli & ruohosipuli tuovat mieleen kilpailijan Taffelin Kartanon perunalastujen sen tilli & kermaviili -version. Siihen kun liitetään samanlainen rapsakkuus, niin kyllä maistuu. Maistuu jopa paremmalta, koska vähäisempi rasva tuntuu selkeästi, eivätkä nämä ole sellaisia pelkkiä öljylastuja. Harvoin ostan sipsejä, mutta tästä saattaa hyvinkin tulla se sipsipussi, jonka puoleen käännyn seuraavankin kerran kun sipsittää.

Ostopaikka: K-Supermarket Eväskontti (Joensuu)

Hinta: Parisen euroa tais olla

2 kommenttia:

  1. Suurimassa osassa sipseissä on herajauhetta, syynkin tiesin joskus. Näköjään joku tärkeämpi tieto on korvannut sen muistista.

    VastaaPoista
  2. Nämä on munkin mielestä tosi hyviä! Maustetuissa perunalastuissa on melkein kaikissa jotain eläinperäisiä ainesosia mausteseoksessa. Juurikin esim. herajauhetta tai juustojauhetta tms. Siksi ne ei sovi useinkaan vegaaneille.

    VastaaPoista