sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pizzeria Roihu (Joensuu)

Kyllähän sen näin on, että hyvän pizzan saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Suurin osa pizzerioista tarjoaa halpoja lättyjä, joissa luonnollisesti käytetty kaikki tukkujen halvimmat raaka-aineet. Kotona tehtyä pizzaa et saa tehtyä niin huonosti, vaikka kuinka yrittäisit. Sitten on poikkeuksia ja niistä loistava esimerkki on kotikaupungissani Joensuussa sijaitseva Pizzeria Roihu. Kyseinen pizzeria tarjoilee sellaiset pizzat, että menee helposti kärkikastiin koko maassamme. Olen lukuisia pizzoja syönyt ympäri Suomea, joten Roihu on aivan palkintosijoilla. Mutta miksi?

No kun kerran kysyin, niin vastaankin samalla myös itse. Hyvän pizzan tärkein asia on laadukkaat raaka-aineet. Eihän sitä Ladan osista pysty Ferraria rakentamaan. Raaka-aineet ovat tuoreita, ne ovat laadukkaita ja niiden valikoima on runsas. Täytevaihtoehtoja löytyy 36 erilaista ja niillä saat rakennettua itsellesi sopivan taideteoksen. Sieltä löytyy kaikkea Serranon kinkusta savupororouheeseen ja sieltä sitten tofun kautta savumuikkuihin.

Toinen juttu on sitten pizzapohja. Roihun pizzapohjien erikoisuus on käytössä oleva pizzaprässi. Tällä reilun sadan kilon prässillä painetaan pohja ohueksi ja sitä se todellakin on. Kun itse syön pizzaa, niin en halua mitään pullaa popsia. Pannupizzat ynnämuut viritykset ovat täysiä turhuuksia pizzahommissa. Eli nyt meillä on laadukkaat raaka-aineet ja ohueksi prässätty pohja. Näiden väliin kun laitetaan kolmesta eri vaihtoehdosta makua sisältävä tomaattikastike, niin ollaan valmiita nauttimaan lautasellinen täydellisyyttä. Kastikevaihtoehdot ovat mieto, tulinen ja extratulinen. Itse valitsen aina sen kaikkein tulisimman.Pizzeria Roihu sijaitsee 200 metrin päässä työpaikastani, joten paljoa ei tarvitse ponnistella, että pääsee nauttimaan loistavan lounaan. Kävin tuossa muutama päivä sitten viimeksi syömässä pizzan ja siitä lähti ajatus kirjoittaa tämä juttu. Pointtina lähinnä se, että jos Joensuussa haluaa syödä loistavan pizzan, niin tässä on se oikea valinta. Kaikki muut paikat tarjoavat saman mitä saa joka kaupungissa eli ns. tukkupizzaa. Jos olen väärässä, niin kertokaa toinen hyvä paikka Joensuusta.

Pizzavalintani tällä kertaa oli seuraavanlainen. Serranon kinkku on Roihussa oma vakiovalinta ja sitä otan lähes aina. Siihen kaveriksi otin tällä kertaa punasipulia, jalapenoa ja cheddarjuustoa. Iso plussa tässä paikassa on se, että pöytään saa myös kupillisen valkosipulia ja kahvi sisältyy hintaan. Juomaksi valitsin vettä, koska limuja harvoin juon ja lounaalla en oluttakaan juo. Miinus on surkea olutvalikoima, johon voisin heittää vaikka muutamat vinkit. Huono olut on huono valinta pizzalle, mutta hyvä olut on paras valinta pizzan kaveriksi :)

Pieni kuppi, mutta iso plussa. Valkosipuli kuuluu asiaan!


Mitäs tässä sen enempää höpöttelemään. Suunnatkaa ihmeessä Pizzeria Roihuun jos haluatte maistaa miltä oikeasti maistuu hyvä pizza. Pizzojen hinnat ovat kalliimpia, kuin peruspizzerioiden pizzat, mutta kukapa ei laadusta maksaisi hieman enemmän. Vahva suositus!


Osoite: Yläsatamakatu 9, Joensuu
Puh: 044 7656790
Avoinna: Ma-La 11.00 - 22.00, Su 11.00 - 20.00
www-osoite: www.pizzeriaroihu.fiLoppuun vielä sellainen huomio, että sieltä saa myös salaatteja. Niistä en osaa sen enempää sanoa, koska en ole maistanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti