keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Lisäravinnetesti: Ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen


Kuntoilu ja urheilu ovat koko elämäni ajan olleet yksi niitä tärkeimpiä asioita ja kantava voima. Nyt vasta, kun tulee pitkäkestoisempia urheiluvammoja, niin alkaa ymmärtämään miten tärkeä osa elämää on liikkua. Olen vuosien varrella treenannut paljon kuntosalilla ja käyttänyt monenlaisia lisäravinteita nostamaan treenaamisen muutaman pykälän korkeammalle tasolle ja sehän onkin yksi lisäravinteiden tärkeimmistä tehtävistä. Tuoda treenaamiseen entistä enemmän tehokkuutta ja toisena tulee tietenkin palautuminen treenaamisen jälkeen. Tässä jutussa keskitytään siihen mitä lisäravinteita käytän ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen. En ole tällä alalla mikään ammattilainen, joten voin ainoastaan puhua siitä, miten itse toimin ja mikä itsellä toimii kaikkein parhaiten. Jokainen löytää itselleen varmasti oman parhaan tavan toimia ja tämä juttu voi antaa myös jotain vinkkejä siihen.

Mikä on oma tilanteeni?
Olen 33 vuotias mies, jolla reilu 20 vuotta salibandya ja vähintäänkin saman verran jalkapalloa takana. Noiden lisäksi punttisalilla käynti oli paljon myös kuvioissa mukana. Perheenlisäyksen tulemisen jälkeen punttisali on jäänyt vähemmälle ja tämä siitä lähtien punttitreenit on sitten suoritettu kotona. Reilu kaksi vuotta sitten iski pitkäkestoinen polvivamma, joka pudotti kaiken kuntoilun ja liikkumisen aivan nollille. Viime vuoden marraskuussa oli sitten polvileikkaus ja tässä on nyt edelleen kuntoutus päällä. Marraskuusta lähtien kuntoiluni on ollut pääasiassa kunto- ja polkupyörällä polkemista, sekä punttien nostelua kotosalla. Samalla tietysti kuntouttavat polviliikkeet ovat tärkeä osa kuntoiluani. Homma alkoi leikkauksen jälkeen ilman lisäravinteita, mutta siinä helmikuun 2019 alussa tilasin voimaravinteet.fi –kautta erilaisia lisäravinteita ja rupesin niitä testaamaan. Alla sitten kerron tarkemmin, että mitä ostin, miksi ja oliko niistä hyötyä. Tässä on kuitenkin neljä kuukautta takana, joten sieltä on saanut oikein hyvää raportoitavaa aikaiseksi.

Tällaiset tuotteet tilasin Voimaravinteet.fi kautta:Nyt lähden kertomaan kuinka näitä lisäravinteita käytin ja mitä ne minulle antoivat.

Treeniboosterin valmistus käynnissä
Ennen treeniä:
Puoli tuntia ennen treenin alkua sekoitan yhden mitallisen BAD ASS CREA-ravintolisää ja yhden mitallisen CITRULLINE MALATEA 300 millilitraan vettä ja heitän ääntä kohti. 


BAD ASS CREA sisältää neljää eri kreatiinia. Kreatiini lisää fyysistä suorituskykyä, kestävyyttä ja antaa lisää nopeutta pyöräilyyn. Samalla kreatiini on itsellä auttanut lihaksien toipumisessa rasituksen jälkeen. Omat treenini pääasiassa keskittyvät eniten juuri pyöräilyyn ja kreatiinin käyttö tehostaa älyttömän paljon tätä treenimuotoa.

CITRULLINE MALATE on puhdasta maustamatonta sitrulliinimalaattijauhetta ja tällä lisäravinteella jaksaa hoitaa treenin paremmin alusta loppuun ja samalla se kuljettaa paremmin ravintoaineita lihaksiin. Kestävyyden lisääminen ja palautumisen nopeutuminen ovat myös keskeisessä osassa.

Treenin aikana:
Minulla on käytännössä kahdenlaisia treenejä. Jos treenaan sisällä, niin silloin poljen kuntopyörällä 27 – 30 km/h keskinopeudella 10 minuutin pätkiä (näitä tulee kokonaisuudessa tehtyä 6 - 12 sarjaa) ja samalla poljen myös käsilläni, koska omassa kuntopyörässäni on käsillekin omat polkimet. Tämän jälkeen teen 25 vatsalihaksen sarjan vatsalihaspenkissä.  Vatsojen jälkeen käsipainoilla hauiskääntöjä, ojentajia, etukyykkyä ja muita liikkeitä mitä käsipainoilla pystyy tekemään. Ei mitään erikoisia liikkeitä, mutta eipä sitä erikoisuuksia tarvitsekaan tehdä. Hyviä perusliikkeitä löytyy mm. treenaakotona.comin käsipainotreeni-videolta.

Ulkotreeni on sitten pelkästään pyöräilyä. Pyöränä minulla on X-TREME FATBIKE, jolla tulee tehtyä pyörälenkkejä, joilla mittaa 30 – 50 kilometriä. Kyseinen pyörä ei ole mikään viiden kilon hiilikuitukiitäjä (oishan sellainen kyllä mahtava), vaan kyseessä on reilu 20 kiloinen "mörkö", joten sillä saa melkoisesti töitä tehdä, vaikka painoisekseen liikkuu hienosti (samaa voisi sanoa ehkä myös minusta).

Näitä treenejä varten sekoitan kaksi mitallista AMINO EDGEA 400 millilitraan vettä. Toisessa pullossa on sitten ihan rehellistä joensuulaista hanavettä. Aina pitää olla mukana myös pelkkää vettä, kun hiki lentää. AMINO EDGEA siemailen pitkin treeniä ja sillä pidetään energiataso ylhäällä, sekä estetään kataboliaa. AMINO EDGE sisältää aminohappoja, jotka yllämainittujen asioiden lisäksi edistävät mm. myös lihaskasvua ja palautumista.

Treenin jälkeen:
Treeni on ohi, joten palautumisjuoman aika. Aikaisemmin mainituissa lisäravinteissa on paljon ainesosia, jotka jo itsessään parantavat treenin jälkeistä palautumista. Itselleni palautumisjuomissa on kautta aikojen ollut ongelmana se, että monesti sisältävät laktoosia ja silloin tämä treenaaja on pelin hävinnyt. 

Teen omana palautumisjuomani sekoittamalla kaksi mitallista REFECTIO –palautusjuomavalmistetta 500 millilitraan vettä ja kurkusta alas välittömästi treenin jälkeen. REFECTIO sisältää mm. magnesiumia, joka on itselleni aivan ehdoton lihaskramppien takia. Magnesium on koko ajan noussut yhä tärkeämpään rooliin, mitä enemmän ikää tulee, niin myös lihaskramppien määrä on kasvamaan päin. Magnesiumlisällä vältyn näiltä täysin. Magnesiumin lisäksi mukana on myös mm sinkki, kalium, kromi ja C- & D-vitamiinit. Tämä palautumisjuoma imeytyy kroppaan erittäin nopeasti, joten siitä iso plussa. Tässä olikin kerrottuna, kuinka treenailen ja mitä lisäravinteita käytän, mutta totta kai itsekin olen pohtinut, että miksi niitä käytän ja onko se vain humpuukia? Olen tehnyt yllämainittuja treenejä ilman näitä lisäravinteita ja tulokset ovat olleet aivan karmeita. Treeniin ei löydy samanlaista tehoa ja kesken treenin rupeaa hyytymään. Esimerkiksi kerran olin ajamassa 40 kilometrin lenkkiä, niin pelkällä veden voimalla tapahtuu notkahdus viimeistään puolivälissä. Itsellä kuitenkin treenaamisen tilanne on se, että reilu puoli vuotta sitten en pystynyt kunnolla edes kävelemään ja nyt olen sen jälkeen opetellut uudestaan kävelemisen ja ajanut kunto- & polkupyörällä 1500 kilometriä eli eteenpäin on menty harppauksia. Tämä vaatii myös kaverikseen sopivat lisäravinteet, jotka edesauttavat lihaksen rakentumisen ja kokonaisvaltaisen kehon kunnossa pysymisen. Ei tietenkään pidä unohtaa sitä lisäboostia, minkä nämä aineet antavat.

Olen reilun 15 vuoden aikana käyttänyt useampien valmistajien lisäravinteita ja siellä on ollut paljon hyviä ja tehokkaita aineita. Kaikki aineet ovat olleet sallittuja/laillisia lisäravinteita eli dopingia ei ole tullut käytettyä. Näiden vuosien varrella olen huomannut, että jos haluaa saada treeneistään parhaan tehon irti ja treenien välillä haluaa olla sellaisessa kuosissa, ettei ole aivan rikki, niin oikein valitut lisäravinteet ovat tärkeä osa kuntoilua/treenaamista/liikkumista/urheilua.

Tällainen testi tuli tehtyä näillä ravinteilla ja pitää katsoa, että mitä sitä seuraavana keksitään. Neljän kuukauden treenijaksoni ei ole ollut täysin ehyt, koska mukana on ollut pitkäkestoista flunssaa ja polven kanssa myös takapakkia. Kuitenkin silloin kun on pystynyt treenaamaan, niin silloin homma toimii ja fiilis on korkealla. Lisää juttuja muista lisäravinteista tulossa jossain vaiheessa.


Loppuun vielä lyhyt sana Voimaravinteet.fi –sivuston bonustuotteista. Sivustolla on joka kuukausi ilmaisia bonustuotteita, joita sitten saa, kun tilaa tietyn verran tuotteita. Ostorajat ovat 50€, 100€ ja yli 150€ eli tilaamalla kerralla enemmän saa myös enemmän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti