tiistai 25. kesäkuuta 2019

Jaskan helppo lohipasta

Jääkaappi ammottaa lähes tyhjyyttään ja ruokaa pitäisi pöytään saada. Välillä täytyy tyhjästä nyhjäistä perheelle evästä pöytään, kun ei ole ehtinyt tai muistanut kaupassa käydä. Tällä kertaa kaapista löytyi pastaa, kylmäsavustettua kirjolohifileetä ja kermaa. Ajattelin tehdä lohipastan, mutta kerma olikin mennyt jo aikapäiviä sitten vanhaksi. Haaveeni lohisesta pastasta alkoi romahtamaan, kuin korttitalo. Juustokin oli päässyt loppumaan, joten jotain täytyi keksiä. Otin jääkaapista pari kananmunaa ja ratkaisu oli siinä. Pari keltuaista tulevat korvaamaan kermat ja juustot tulevassa pastassani. Katsotaanpas sitten ainekset ja valmistusohje. Ruoka oli niin hyvää, että lapset ylistivät moneen otteeseen.

Ainekset:
150 g Pirkka kylmäsavustettu kirjolohifilee
300 g pastaa
2 kpl kananmuna keltuainen
Mausteet:
Suola
Pippuri
Chilijauhe

Valmistusohje:
  1. Laita pasta keittymään.
  2. Pilko lohi pieneksi ja paista pikaisesti pannulla.
  3. Kun pasta on valmis, niin siirrä pasta pannulle lohen kaveriksi ja mausta.
  4. Lisää kaksi keltuaista ja noin puoli desiä pastan keitinvettä. Kypsyttele hiljalleen.
  5. Ja eiku syömään!


Huom. lohen tilalla voi käyttää myös esim. kinkkua, pekonia tai salamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti