maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kahvi: Mokkamestarit Kookoskahvi

Mokkamestarit Kookoskahvi

Kirjoitetaanpas sitten ensimmäinen kahvi”arvio”.  Olen arvioinut ja pisteyttänyt oluita noin kuusi vuotta, joten nyt lähden vähitellen tarkemmin maistelemaan myös kahveja. Tai olen jo pidemmän aikaa niitä maistanut, mutten ikinä ole mitään kirjoittanut ylös. Tykkään maistaa erilaisia kahveja ja olen huomannut, että sieltä löytyy vaikka minkälaisia tuoksuja ja makuja. Nyt sitten kirjataan ensimmäiset ajatukset myös johonkin ylös ja olkoon tämä blogi se paikka. Katsotaan kuinka kahvien maistelu tästä lähtee kehittymään ja rupeaako sieltä löytymään yhä enemmän asioita. Oluiden kanssa kehitystä on tullut koko ajan, joten saa nähdä miten tässä käy.

Ensimmäisenä kahvina maistoon Mokkamestarit Oy:n Kookoskahvi. Kookos on sellainen asia, mikä jakaa vahvasti ihmiset kahteen porukkaan. Joko sitä vihaa tai rakastaa. Oikeastaan välimuotoja ei taida tuosta edes löytyä. Itse rakastan kookosta ja se olikin syy, että tätä ostin.


Valmistaja: Mokkamestarit Oy

Infoa: Kookoksen makuinen kahvi.

Paahtoaste: 1/5

Valmistustapa: Hario V60 Dripper

Fiilikset:
Tuoksultaan kevyen paahteinen ja kookos on vahvasti esillä, mutta ei kuitenkaan aggressiivisesti. Kookoksen  rasvaisuus selkeää. Tuoksu on lähelle sama, kuin Bounty-suklaapatukassa.

Maussa kookos jatkaa hallitsevasti ja näinhän sen pitääkin. Kevyttä hapokkuutta ja paahteisuus erittäin vaaleaa. Kokonaisuutena melko miedon makuinen kahvi, jossa kookos pehmentää entisestään makua. Jos rakastat kookosta, niin todennäköisesti myös tykkäät tästä. Muuten tämä ei ole sinun juttusi.

Mistä: Ostettu Mokkamaa (Joensuu)

Lisää paahteisen kahvisia juttuja tulossa myös jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti