perjantai 13. huhtikuuta 2018

Esittelyssä Unison Coffee

Suurena kahvinystävänä on hieno asia, että kotikaupungissani Joensuussakin on oma pienpaahtimo. Ensimmäisen kerran tutustuin paahtimon tuotteisiin, kun omalla työpaikallani kahviautomaatin kuosi muuttui erilaiseksi ja siellä huomasin nimen Unison Coffee. Automaatista tuleva kahvi oli nimeltään TUJJUU. Uteliaana ihmisenä lähdin heti Googlelta kyselemään, että mikäs firma tämä Unison Coffee on? Ilokseni huomasin, että kyseessähän on joensuulainen yritys ja paikallisuus & lähituotteet ovat itselleni erittäin tärkeä asia.


Kävin vähän aikaa sitten Joensuun Areenalla Rakenna-Asu-Sisusta -messuilla ja siellä oli Unison Coffeen koju myös edustettuna. Tapasin heidän pääpaahtaja Miska Kämäräisen ja sovimme, että tulisin käymään paahtimolla. Tämä olikin ensimmäinen kerta minulle käydä paahtimolla, joten mukava oli päästä näkemään myös tämä maailma. Olutblogini puolesta olen vieraillut noin 30 eri pienpanimolla, mutta vierailuni aikana näin paljon samaa henkeä ja samantyylistä käsityöläisyyttä. Juttelimme pitkät tovit kahveista ja samalla myös huomasin, että Unison Coffee on selkeästi muuttamasta käsitystä paskasta automaattikahvista siihen, että automaatistakin voi saada laadukkaan kahvinautinnon. Haaste on kova, koska tässä taistellaan ihmisten ennakkoluuloja vastaan.Itse olen monta kuukautta juonut Unison Coffeen kahveja ja tykkään maistella erilaisia kahveja. Monille pienpaahtimoiden kahvit kuitenkin voivat olla haastavia, koska makumaailma on huomattavasti voimakkaampi ja rikkaampi, kuin perinteisessä Juhla Mokassa ja muissa arkisissa kahveissa. Suosittelen kuitenkin maistamaan myös kauppojen edullisten peruskahvien ympyrän ulkopuolelta. Kokeilemaan pienpaahtimoiden tuotteita, vaikka nämä eivät pystykään hinnalla kilpailemaan. Pienpaahtimot kuitenkin pystyvät tarjoamaan arkiseen kahvinautintoon luksusta monivivahteisten makujen kautta ja jokainen kupillinen on voi olla seikkailu kahvien hienoon maailmaan.

Käydessäni Unison Coffeella kuvasin esittelyvideon, jota pääsette tästä alta katselemaan. Lähiaikoina tulen myös kirjoittamaan mielipiteeni Unison Coffeen kahveista, joten kahvisia juttuja tulossa myös jatkossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti