perjantai 21. syyskuuta 2018

Valamo Distillery & Valamon Viiniherman – Pari viiniä ja viski

Kävin työpaikkani kanssa virkistyspäivänä Valamon Luostarissa ja jokainen sai valita, että lähteekö kiertelemään luostaria vai tutustumaan viineihin ja viskeihin. Minä luonnollisesti valitsin tämän jälkimmäisen, koska pyhät juomat ovat enemmän minun juttu, kuin se pelkkä pyhä. Kävimme tutustumassa Isä Andreaksen opastuksella juomien valmistuksen saloihin ja pääsimme myös maistamaan kolmeä heidän tuotetta.
Maisteluiden jälkeen sitten viinimyymälästä ostettiin hieman muistoja. Viinimyymälässä vinkkasin työkavereilleni, että Valamon Viiniherman kuohuviinit ovat aivan taivaallista juomaa ja näinhän siinä kävi, että melko nätisti tyhjeni hyllyt kuohuviineistä! Itsekin ostin yhden pullollisen Valamon Kerubia, joka on valkoisista viinimarjoista ja karviaisista valmistettu kuohuviini. Tuon lisäksi ostin myös pullollisen Valamon Jälkiruokaviiniä, joka on valkoisista viinimarjoista, keltaisista karviaisista ja lakoista valmistettu marjaviini. Noihin kahteen juomaan palataan sitten, kun olen niitä maistanut. Nyt sitten keskitytään tämän päivän antimiin eli pari viiniä ja viski.
--Valamon Punainen

Voltit: 11,5 %

Info: Mustaviinimarjoista ja variksenmarjoista valmistettu marjaviini.

Fiilikset:
Marjaisa tuoksu ja aromikas, jossa ei mitään turhaa.
 
Makumaailma kirpeähkön marjaisa ja hieman hapokas. Kuitenkin pysyy melko pehmeänä. Selkeä ja puhtaan mustaherukkainen. Loppua kohti kuivahko.
--

Valamon Sininen

Voltit: 11,5 %

Info: Viherviinimarjoista ja valkoisista viinimarjoista valmistettu marjaviini.

Fiilikset:
Tuoksultaan mieto ja puhdas. Kevyttä herukkaista kirpeyttä.

Maku on makeahko ja vaalean herukkainen. Raikas ja helposti lähestyttävä.
--

Viski

Voltit: 58,7 %

Fiilikset:
Tuoksu on prosentteihin nähden pehmeä ja vaniljainen.

Alussa kovaa poltetta, joka vähitellen muuttuu vaniljavanukkaaksi ja sitten siihen lisätään sulatettua valkosuklaata. Lopussa sitkeää toffeeta. Alun poltteen jälkeen tuntuu, kuin lasissasi olisi vaniljavanukas, jossa pohjalla sulatettua valkosuklaata. Hieno makukokemus.
--

Viski + 2 tippaa vettä

Fiilikset:
Tuoksu avautuu selkeämmäksi. Vanilja läsnä ja hieman myös suklaata.

Alun polte miedompaa ja makukokonaisuus sama, kuin ilman lisättyä vettä mutta pehmeämpi. Miedompi makumaailma eikä omaan makuun yhtä hyvä kuin ilman vettä.
--

Yhteenvetona voisikin sanoa, että oikein mainioita juomia oli ja noihin muihinkin tuotteisiin pitää päästä tarkemmin tutustumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti