perjantai 27. heinäkuuta 2018

Testissä: Xiaomi Roidmi 3S BT FM-lähetin / autolaturi

Xiaomi Roidmi 3S BT FM-lähetin / autolaturi

Mikä on Roidmi 3S?
Kyseinen laite on FM-lähetin, jonka avulla voit yhdistää mobiililaitteesi toimimaan Bluetoothin välityksellä FM-radiosi kautta. Samalla pystyt myös lataamaan kahta mobiililaitettasi USB-reikien kautta. Roidmi 3S liitetään autossa olevaan tupakansytyttimeen ja alla olevan ohjeistuksen mukaan tehtynä pääset käyttämään laitteen ominaisuuksia.

Kirjoittamani testi löytyy myös e-Villen blogista.

Mistä tuote löytyy?
Saatavilla e-Ville.comin verkkokaupasta. Tässä linkki.


Miksi?
Yhdistät mobiililaitteesi tähän FM-lähettimeen ja sen jälkeen voit esim. kuunnella älypuhelimestasi päälle laittamaan musiikkia autosi kaiuttimen välityksellä. Myös Google Mapsia käyttäessä ääni kuuluu auton kaiuttimista. Roidmi 3S käytännössä kääntää puhelimesi tuottaman äänen kuulumaan ajoneuvosi kaiuttimista riippumatta siitä, että minkä sovelluksen kautta ääntä tuotat ulospäin.

No sitten testataan!
Sain kyseisen laitteen testattavaksi ja mikäs parempi tapa testata, kun lähteä kiertämään Suomea asuntoautolla. Ennen lähtöä sanoin vaimolleni, että käyn virittelemässä laitteen valmiiksi ja tässä voi kestää pitkään, kun monesti kaikki laitteet vaativat hemmetisti kirosanoja ja säätämistä. Menin kahden minuutin päästä takaisin sisälle ja sanoin, että voimme lähteä reissuun. Käyttöönotto oli erittäin helppoa.

Käyttöönotto:
 1. Työnnä Roidmi 12-24V tupakansytytinvirtaan.
 2. Laita radiosta taajuudeksi 96.4
 3. Lataa puhelimeesi Roidmi  -sovellus Play-kaupasta
 4. Laita puhelimesta Bluetooth päälle, etsi laite ja yhdistä.
 5. Sitten eiku vaan musiikkia päälle puhelimesta ja musiikki alkaa kuulua autosi kaiuttimista.
 6. Jatkossa kun haluat käyttää laitetta niin riittää, että Roidmi on kytketty tupakansytyttimeen ja laitat vaan Bluetoothin päälle puhelimesta.

Käyttöönottaminen oli helppoa ja sen käyttäminen myös. Laitat vaan puhelimestasi, että mitä haluat kuulla ja sehän sitten kuuluu. Ajattelin, että onpas muuten hyvin toimiva laite kunnes…

Kuva sovelluksesta. Voit määrittää oletussovelluksen


Radiotaajuus:
Laite käyttää oletuksena radiotaajuutta 96.4 ja jos sillä taajuudella sattuu olemaan joku radiokanava, niin silloin radio ja puhelimesi musiikki huutavat kilpaa keskenään. Joensuussa tuolla taajuudella toimii NRJ, joten kotikaupungissani ei tuolla oletustaajuudella pysty kuuntelemaan musiikkia. Taajuuden muuttaminen onnistuu puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Valitset sieltä sopivan taajuuden ja silloin ei taustalla tule häiritseviä sivuääniä radiosta. Testin aikana ajoimme matkailuautolla viikkoon reilu 1600 km ja sinä aikana musiikkia pystyin kuuntelemaan suurimman osan ajasta vaihtamatta taajuutta. Matka-ajossa oli hyödyllistä se, että laittoi puhelimen kautta Google Mapsista reittiohjeet päälle ja musiikin lomassa kuuli samalla myös ajo-ohjeita.

Kuva sovelluksesta. Radiotaajuuden määrittäminen on helppoa

Yhteenvetona:
Laite toimii erittäin hyvin, sitä on helppo käyttää ja ennen kaikkea käyttöönotto onnistuu vaivatta. Sitten kun löytää itselleen sopivan radiotaajuuden, niin Xiaomi Roidmi 3S on pysyvä osa omaa autoa ja palvelee huomaamattomasti.  Aluksi kun otin laitteen käyttöön, niin luulin ettei oletuksena olevaa radiotaajuutta pysty muuttamaan, mutta pienen tutkiskelun ja vinkkien jälkeen asia selvisi. Näin ollen en keksi kyseisestä laitteesta yhtään miinusta ja tämä on harvinaista, koska yleensä kaikissa laitteissa on jotain parantamista.


e-Ville sivuilta poimitut tekniset tiedot:
 • Mitat: 53x26 mm
 • Väri: Musta tai valkoinen
 • Jännite 12-24 V
 • USB-portit: 2
 • Max ulostulo: yhteensä 5V - 3,4 A (2,4 A / portti)
 • FM-taajuusalue: 87,5-108 MHz
 • Esiasetettu taajuus (vaihdettavissa): 96,4MHz
 • Bluetooth: 4.2
 • Sovellus: Roidmi (Life)
Takuu:
6 kuukauden suomalainen takuu.
Kuva: e-ville.com: Toinen värivaihtoehto on valkoinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti