maanantai 24. syyskuuta 2018

Testissä Xiaomi Mi Band 3 aktiivisuusranneke

Kuva: www.aliexpress.com

Tällä kertaa minulla on testissä Xiaomi Mi Band 3 aktiivisuusranneke. Nykyisin aktiivisuusrannekkeet tarjoavat jo erittäin laajan valikoiman erilaisia ominaisuuksia, joten mielenkiinnolla rupean tutkimaan mitä Mi Band kolmonen tuo mukanaan. Aikaisempaan versioon verrattuna kolmonen tarjoilee mm. paremman vedenkestävyyden, säätietoja ja isomman näytön.


Kävin kirjoittamassa tämän saman testin myös e-Ville.comin blogiin. Tässä linkkiä sinne


Sensori on irrotettavissa rannekkeesta helposti ja näin voit vaihtaa rannekkeen hetkessä.

Ulkonäkö

Minulla testissä oleva Mi Band 3 on täysin musta, jossa silikoninen ranneke. Kevyt, mutta jämäkän tuntuinen laite, jossa kakkosversioon nähden hieman suurempi näyttö (Mi Band 2: 0,42” ja Mi Band 3: 0,78”). Uusin Xiaomi Mi Band 3 -aktiivisuusranneke on edeltäjiään sulavamuotoisempi. Mukaan tuli kaksi vaihtoranneketta, joilla laite muuttuu tyylikkääksi kelloksi (eivät sisälly peruspakettiin). Toinen ranneke on metallinen ja toinen nahkainen. Näin vaihtamalla ranneketta sinulla on Mi Band 3 mukana oli sitten kyseessä kuntosalilla käynti, arkiset askareet tai vaikka juhlatilaisuus.

Metallinen ranneke käy arkeen & juhlaan (Kuva: www.aliexpress.com)
Alkuperäinen ranneke on yksivärinen, mutta e-villestä saa myös kaksivärisiä silikonirannekkeita.  (Kuva: www.aliexpress.com)

Nahkainen ranneke sopii myös hyvin arkikäytössä tai vaikka juhlaan. (Kuva: www.aliexpress.com)



Pieni moite tässä laitteessa oli, ettei näytöstä saa kunnolla selvää aurinkoisella säällä ja näyttö likaantuu helposti.
 
Kirkkaalla säällä näytöstä ei saa hirveästi selvää (huom. näyttö on muutenkin lepotilassa).

Metalliranneke on siisti ja antaa kellomaisen fiiliksen aktiivisuusrannekkeeseen. Urheilemaan lähtiessäni vaihtaisin kuitenkin silikoniseen rannekkeeseen.

Silikonirannekkeen simppeli nappikiinnitys

Nahkarannekkeen tyylikäs kellomainen kiinnitys metalliklipsillä

Metallirannekkeen varma & tyylikäs kiinnityssysteemi

Ominaisuudet

Xiaomi Mi Band 3 aktiivisuusmittari on hintaisekseen monipuolinen, josta saat tärkeimmät perusjutut selville jo suoraan sen omasta näytöstä. Tarkempaa dataa kerää simppeli Mi Fit -sovellus, josta lisää alhaalla.

Näyttöä on päivitetty isompaan ja kirkkaampaan, josta näet hyvin omaisuuksien ilmoitukset. (Kuva: Valmistajan sivut)

Sykemittari

Sykkeen mittaaminen onnistuu muutamassa sekunnissa painamalla sormella ranneketta rannetta vasten. Nopeaa ja kätevää, mutta mittaustuloksen oikeellisuudesta en lähde sen enempää sanomaan, koska en voinut sitä verrata sitä mihinkään muuhun laitteeseen.


(Kuva: www.aliexpress.com)

Askelmittari

Siitä lähtien, kun sain rannekkeen käyttööni, olen pitänyt sitä ranteessani yötä päivää, jolloin päivällä se on mitannut askeliani ja yöllä unenlaatuani. Olen kaikki päivät toimistotyössä, joten melko vähän tulee päivän aikana askeleita.

Sovelluksesta löytyy tarkempaa dataa

Päivän aikana kävellyt askeleet näet suoraan rannekkeen näytöltä, mutta tarkempaa dataa voit tutkailla sitten sovelluksen kautta. Mi Fit ilmoittaa hauskasti, kun olen askeleillani säästänyt 2.2L polttoainetta ja paljon muuta. Ja kuten näet, on kessi kaventunut 148 gramman verran.

Aktiivisuusvahti

Tässä istumatyössä ranneke kuitenkin kehottaa liikkumaan liikkumismuistutus -asetuksen kautta. Ns. aktiivisuusvahti muistuttaa sinua liikkumaan ja ranneke rupeaa tunnin päästä värisemään, jos olet istunut koko ajan paikallasi ja näytössä lukee ”time to move”. Olen myös totellut tätä käskyä. Näin omakin virkeystaso pysyy hyvänä, kun tulee useamman kerran päivässä hieman liikuttua, eikä ainoastaan istuttua tietokoneiden läheisyydessä.

Unen seuranta

Yöunen laadun mittaus on mielenkiintoinen asia, jota ei tullut aikaisemmin tehtyä. Pidät ranneketta kädessäsi, niin se mittaa kuinka olet yön aikana nukkunut. Oletko herännyt yön aikana, minkä verran on tullut syvää unta ja kuinka paljon kevyttä unta. Samalla se myös kertoo minkä verran olet ollut hereillä yön aikana. Minulla se tietenkin vielä moralisoi, että menen nukkumaan liian myöhään ja nukun liian vähän.

Nukun näköjään paremmin, kuin 96% Mi Fit -sovelluksen käyttäjistä. Mukavaa hommaa se nukkuminen ja näköjään myös taitolaji.

Herätyskello

Mi Fit -sovelluksen kautta pystyt määrittämään rannekkeeseen herätyksiä ja tämä on erittäin hyvä ominaisuus. Meidän perheessä herätään aamuisin eri aikoihin, jolloin matkapuhelimen herätysääni herättää myös sellaiset perheenjäsenet, jotka saisivat vielä nukkua. Nyt olen asettanut rannekkeeseen herätykset ja aamulla ranteessani rupeaa värisemään. Herään itse siihen, mutta kaikki muut voivat jatkaa uniaan. Tämä on yksi parhaita juttuja tässä rannekkeessa. Pieni mutta paljon arjessa auttava ominaisuus.

Värinähälytys saapuvista puheluista ja sovellusten ilmoituksista

Sitten päästäänkin toiseen suosikkiominaisuuteen. Joka päivä saan kuulla, että puhelin piippaa koko ajan jotain viestiä tms. sosiaalisen median kommenttia. Nyt voin pitää puhelimen äänettömällä, koska ilmoitukset tulevat rannekkeeseen. Se rupeaa värisemään ja näytöllä näkyy, mitä on tullut ja mistä. Taas kerran simppeli, mutta mukavasti arkea helpottava asia.

Säätiedot

Sovelluksen kautta voit määrittää, että minkä kaupungin säätiedot löytyvät rannekkeen näytöltä. Hauska muttei mitenkään hyödyllinen asia. Näyttää sen hetkisen sään, mutta sen näkee myös katsomalla ikkunasta ulos.


Puhelimen etsintä

Kun ranneke ja puhelin on liitetty toisiinsa voi helposti rannekkeen kautta laittaa puhelimesi hälyttämään. Silloin puhelin rupeaa pitämään sellaista ääntä, että sen varmasti löytää. Itsehän en koskaan hävitä puhelintani, eikä kukaan teistä jotka tätä juttua lukee, mutta minunkin neljän hengen perheessä löytyy kolme muuta henkilöä, joilla on koko ajan laitteet kateissa. Jokaiselle ranneke ranteeseen, niin ei häviä. Toisaalta he sitten hävittävät rannekkeet, joten ei tämä juttu aivan aukoton ole.

Akun kesto

Akunkesto onkin näissä rannevekottimissa erittäin tärkeä asia, koska hyödyt heikkenevät, jos rannekkeesi on koko ajan latauksessa. Xiaomi lupaa tälle Mi Band kolmoselle, että akku kestää 20 päivää ja se on kieltämättä vakuuttava lukema. Saatuani rannekkeen latasin sen täyteen ja sen jälkeen olen käyttänyt sitä yhteensä kahdeksan päivää. Akkua on jäljellä vielä 60%, joten valmistajan lupaama 20 päivää voi olla hyvinkin lähellä ja se on hyvä.

40% jäljellä 12 päivän aktiivisen käytön jälkeen. Kertoo jotain akun kestosta! Huomaa suomenkielinen sovellus!

Akun lataamisesta tuleekin sitten miinusta. Laite tulee irrottaa rannekkeesta, että sen voi ladata ja tähän laitteeseensa on aivan oma laturinsa, joten sen kun hävität, niin se oli sitten siinä. Toki voit aina tilata uuden, mutta itse tykkään siitä, että kaikissa laitteissa olisi laturi.


Sensori tulee irroittaa latausta varten. (Kuva: www.aliexpress.com)

Mi Fit -mobiilisovellus

Google Play-kaupan kautta ladattu Mi Fit -sovellus on se, jolla tätä aktiivisuusranneketta hallitaan. Itse käytän paritettuna puhelimena Oukitelin jättihirmua, joka on Android -pohjainen. Mi Bandin parittaminen onnistuu myös iOS -puhelimiin. Ominaisuuksia löytyy yllättävän paljon ja niillä saat ranteeseesi rakennettua itsellesi toimivan kokonaisuuden. Ominaisuuksien määrä on laaja jos lähdetään miettimään, että miten edullinen tämä tuote on. Totta kai rahalla saa vaikka mitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita, mutta tähän hintaan onkin jo hankalampaa löytää näin paljon vastinetta rahoille. Ehdoton plussa on suomenkielinen mobiilisovellus!



Suomenkielinen mobiilisovellus on helppokäyttöinen ja voit jakaa omia päivän suorituksia eri sosiaalisten medioiden kautta ja näin pitää vaikka kisoja kaveriporukan kanssa, kuka tekee päivän aikana pohjat askelmäärässä.

Yhteenveto

Xiaomi Mi Band 3 on aktiivisuusranneke, joka tarjoaa paljon hyödyllisiä ominaisuuksia edullisella hinnalla. Vaihtorannekkeilla saat vielä muokattua sen tyylikkäästi sopimaan tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Ei siis ihmekään, että nämä Mi Bandit ovat olleet todella suosittuja! Alunperin lupasin antaa tämän rannekkeen vaimolleni testin jälkeen, mutta pidän kyllä tämän itselläni. Pitää varmaan vaimolle ostaa samanlainen :)


Näin loppuun vielä unboxaus laitteesta ja vinkki paritukseen:




2 kommenttia:

  1. The xiaomi mi band 3 smart bracelet heart rate monitor is an amazing product from Xiaomi. It has many useful features like heart rate monitoring and sleep tracking and more. It also has an affordable price that fits your budget. I bought it at Gearvita, that is really good quality. The huawei honor band 4 smart wristband is also available on the website. You can also check it out.

    VastaaPoista
  2. Have you tried this new app Yandex Apk : this is really great.

    VastaaPoista