torstai 17. toukokuuta 2018

Testissä Rouskuva Silmusalaatti


Olen aikaisemmin törmännyt Silmusalaattiin ainoastaan sosiaalisen median sivustoilla, mutta nyt se sitten ensikertaa osui aivan livenä kasvojeni eteen. Olin eilen ostamassa lounasta Joensuun Sokoksen S-Marketista, kun vihanneshyllyllä minulle vilkutti Rouskuva Silmusalaattipurkki. No ei se oikeasti vilkuttanut, mutta osui katsekontaktiini. SoMe oli sen verran aivopessyt minua, että purkki heilahti ostoskoriini viipyilemättä. Toisaalta olin keräämässä kasaan maistuvaa kevyttä salaattiannosta, jossa tämä Silmusalaatti voisi hyvinkin toimia. Olen myös pitkään halunnut päästä näitä maistamaan. Harmikseni siinä ei ollut kuin tuota yhtä laatua saatavilla.

Työpaikallani sitten rakensin melko perussalaatin, jossa: jääsalaattia, tomaattia, kurkkua ja vihreitä oliiveja. Tietenkään tätä Rouskuvaa Silmusalaattia unohtamatta. Mites se sitten maistui?

Valmistaja: Snafu Oy

Infoa: Silmusalaattia viljellään Vantaan Vaaralassa luomuviljelijä Samuli Laurilaisen tilalla. Samuli on yrityksen toimitusjohtaja ja vastaan tuotannosta. Kasvihuoneen satoa korjataan noin 100 kertaa vuodessa. Tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä neljä tuotetta:

Parsakaali Silmusalaatti: Sisältää puna-apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja.
Tulinen Silmusalaatti: Sisältää retikan, puna-apilan ja sinimailasen versoja.
Alfalfa Silmusalaatti: Sisältää puna-apilan ja sinimailasen versoja.
Rouskuva Silmusalaatti: Sisältää herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja.

Mennääs vielä tarkemmin tähän Rouskuvaan Silmusalaattiin, joka nyt on testissä. Tässä suora lainaus silmusalaatti.fi -sivustolta:

”Kun herneitä ja linssejä ei ole kasvatettu versoiksi asti, säilyy niiden rakenne miellyttävän rapeana. Herne ja linssi ovat molemmat palkokasveja, joten ne ovat erinomainen kasvisproteiinin lähde (8,9 g/100 g). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2014 ravitsemussuosituksessa suositellaankin syömään desilitra palkokasveja JOKA aterialla. Varsinkin lounassalaattia kootessa on tärkeää huomioida riittävä proteiinin saanti. Näitä voit syödä sellaisenaan, laittaa salaatin sekaan tai ripotella lusikalla keiton sekaan, kun keitto on jo lautasella. Tällöin ne eivät pehmene liiaksi keiton joukkoon ja toisaalta et menetä ravintoarvoja kuumentamalla elävää ravintoa yli 42 celsiusasteen.
Seoksessa on 60 % kotimaista hernettää ja 40 % vihreää ja punaista linssi Italiasta.”Fiilikset:
Suutuntuma oli juurikin sitä mitä tuotteen nimi lupaili eli rouskuvaa. Antaa perussalaatille luonnetta, koska jo pelkkä silmusalaatin rakenne antaa hampaille poikkeavaa tekemistä. Antaa se myös hyvän maun. Hernemäinen maku ja mukava raikkaus. Rapsakka ja virkistävä salaatti. Tällä kertaa tein perussalaatin, josta ylempänä kerroinkin. Löysin myös samalla täydellisen makuparin tälle Rouskuvalle Silmusalaatille. Tämä pari on vihreät oliivit. Voi siis olla täydellisempiäkin, mutta nämä kaksi tanssivat suussani täydellisesti. Raikas rouskuva salaatti ja voimakas oliivi. Mahtavaa!

Tästä tuli kertaheitolla oma suosikki, jota pitää saada lisää. Vein puolet paketista kotiin ja siellä kaksi lasta ja yksi vaimo ihastuivat tähän myöskin. Harmikseni ei eilen ollut, kuin tuota yhtä laatua saatavilla, mutta menen kyllä tarkistamaan uudestaan joku päivä.

Mistä: S-market Rantakatu Joensuu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti