keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Testissä RockBros -pyörälaukku


Olen tässä nyt toista vuotta jo pyöräillyt huomattavasti aktiivisemmin, kuin kaikkien aikaisempien 30 vuoden aikana yhteensä. Olen myös ajanut erilaisilla polkupyörillä ja vuonna 2019 eniten kilometrejä taittui 29" X-TREME Fatbikella. Tänä vuonna suurimman osan ajoistani allani on ollut helmikuussa 2020 ostamani TREK Crockett4, jolla kilometrejä tullut n. 2600 kilometriä.

Viimeisen 17 kuukauden aikana olen ajanut polkupyörällä hieman reilut 7000 kilometriä ja pääasiassa koko ajan selässäni on ollut reppu. Tämä johtuu siitä, että aina on pitänyt jotain kuljettaa mukanani, eikä missään polkupyörässäni ole ollut paikkaa kuljettaa tavaroita. Pyörissäni ei ole ollut tarakkaa sitten lapsuusvuosien, joten romut ovat kulkeneet selässäni. Tästä päästäänkin siihen, että miten perseestä on pyöräillä reppu selässä ja sehän on juuri sitä ja syvältä.

Sain e-ville verkkokaupalta testiin RockBros -merkkisen pyörälaukun ja olen pääasiassa päässyt eroon repun käyttämisestä. Poikkeuksena tietenkin ovat suuremmat kauppareissut. Lähdetäänpäs käymään läpi, että mikä tämä RockBros pyörälaukku on ja kuinka se on minua palvellut.

Asentaminen:
Pyörälaukun asentaminen on helppoa, kuin mikä. Kiinnitys tapahtuu satulaputkeen ja pikaklipsillä vai mikä sen nimi nyt onkaan. Mukana tulee 4 kpl tiivisteitä, jolla saat säädettyä sen juuri sopivasti kiinni. Kannattaa kiristää kunnolla. Kerran sattui olemaan kevyemmin kiinni, niin yhdessä töyssyssä laukku olikin jo vasemmalla puolella sivussa tulossa (eli toimii myös sivuvaununa). Kiinnitys onnistuu satulaputkiin, joissa paksuus 2.8 – 3.2 cm. Itselleni tärkeintä tässä on se, että kun en laukkua tarvitse, niin saan helposti ja nopeasti telineen irti. Pari vinkkiä asennukseen. Ensimmäisellä asennuskerralla laitoin telineen kiinni liian ylös putkeen, jolloin teline hankasi sisäreisiin. Minulla sopi parhaiten teline paikalleen mitä alemmaksi putkessa sen sain asennettua. Toinen vinkki vaatii hieman pikaliimaa ja tämä ei ole mikään pakollinen homma, vaikka se huomattavasti helpottaakin elämää. Oma optimaalinen tiivisteiden määrä oli 3 kpl ja nämä liimasin pikaliimalla kiinni telineeseen. Näin minun ei tarvitse miettiä minne olen hävittänyt tiivisteet eivätkä ne asennusvaiheessa tipahda. Suosittelen liimailemaan tiivisteet kiinni.

Tilavuus:
Mitoiltaan pyörälaukku on 28x19x18.7 cm, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Laukun sisälle mahtuu mm. 6 kpl 0,33 litraisia olut- tai muita virvoitusjuomatölkkejä.






Kätevyys:
Polkupyöräni varusteet pyrin pitämään hyvin minimissä ja ne mitä käytän, niin tärkeimpiä ominaisuuksia on varusteiden kätevyys. Yllä puhuinkin jo, että RockBros oli kätevä asentaa. Toinen kätevä asia on, että kun esim. käyn kaupassa, niin laukun saa nopeasti irti. Laukku on kiinni kolmella tarralla. Tässä kannattaa huomioida, että yhtä nopeasti laukku lähtee myös varkaiden mukaan, joten ei kannata jättää laukkua telineeseen kiinni vartioimatta. Miinus tulee siitä, ettei laukussa ole mitään järkevää kantakahvaa, joten joudut kantamaan laukkua kainalossa, kuin amerikkalaista jalkapalloa.

Ominaisuuksia:
Laukun alapuolella on tarrakiinnitys pumppua varten, mutta tätä en ole tarvinnut, koska minulla on pumppu säilössä satulaputken sisällä. RockBros pyörälaukku on vesiroisketiivis ja täten kestää vesisadetta. Sen se tosiaan kestää on tullut kevään vaihtelevissa keleissä usein huomattuakin. Toimiihan pyörälaukku myös takalokasuojan korvikkeena eli suojaa selkääsi myös vedeltä ja kuralta.

Ulkonäkö:
Olen pyöräilijänä sellainen, etten suostu nykyiseen Trek Crockett 4 -polkupyörääni laittamaan mitään turhia juttuja kiinni, koska siinä kärsii polkupyörän ulkonäkö.  Tämän takia pyörässäni ei ole lokasuojia, eikä tule. Mieluummin ajan hanuri kurassa, kuin pilaan pyöräni lokasuojilla. Tämä asia jakaa pyöräilijät kahtia ja itse kuuluun kuraperseporukkaan. Myös pyörälaukun laittaminen pyörään on itselleni haastava juttu, mutta RockBros pyörälaukku sopii ulkonäöltään yllättävän hyvin. Mustalaukku ja mustapyörä.






Yhteenveto:
RockBros pyörälaukku on ollut oiva valinta omaan pyöräilyyni. Kun käyn kaupasta ostamassa pienet ostokset, niin siinä kulkee mm. olutpäkki nätisti mukana ja sitten pidemmillä pyöräilylenkeillä mukaan saa tarvittavat varusteet, eväät ja kevyttä vaihtovaatetta. Lyhyemmät lenkit (alle 70 km) taittuvat poikkeuksetta ilman laukkua.

Tästä linkistä löytyy kyseinen laukku e-ville-sivulta

Tekniset tiedot:
  • Väri: Hiilikuitukuvio
  • Materiaali: EVA-muovi
    • Kova päällys
    • Vesiroisketiivis, kestää sateen
  • Heijastimet
  • Alla tarrakiinnitys pumpulle
  • Sopii 2.8-3.2cm paksuille satulatangoille
  • Pyörii 360 astetta ympäri, joten kiristä kunnolla
  • Mitat: 28x19x18.7cm
  • Paino: n. 420 grammaa (pelkkä laukku)

Paketin tiedot:
  • 1 x Teline
  • 1 x Laukku
  • 4 x Tiiviste
Takuu:
6 kuukauden suomalainen takuu. Takuukorjauspisteemme sijaitsee e-villen Suomi-varaston yhteydessä Mäntsälässä. Takuu- ja muissa kysymyksissä ota yhteys suomalaiseen asiakaspalveluumme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti