torstai 19. syyskuuta 2019

Pizza: Da Marco (Joensuu)

Kunnollinen pizza on taidetta ja erittäin pyhä asia (ainakin minulle). Viiden euron lättyjä saa jokaisesta kaupungista, mutta sillä todellakin saa mahdollisimman edullisilla raaka-aineilla rakennetun pizzan kaltaisen lätyn. Sitten on olemassa paikkoja, jotka tekevät asioita rakkaudella ja haluavat tarjota asiakkailleen parasta. Tällainen paikka löytyy Joensuun Noljakasta ja se on pizzeria nimeltään Da Marco. Pizzerian pitäjä Marco on kotoisin Roomasta ja taikoo aitoja italialaisia pizzoja täällä Joensuussa. Minulle oli useamman kerran kehuttu tätä paikkaa ja eilen syntymäpäiväni kunniaksi käytiin perheen kanssa siellä syömässä.

Pieni pala Italiaa Noljakassa
Paikka oli pieni ja idyllinen. Sisustettu italialaiseen tyyliin ja omistaja toivotti ystävällisesti meidät tervetulleeksi. Heti ovensuussa tuli hyvä mieli ja oli mukava tulla sisään pizzeriaan. Tilasimme jokaiselle perheenjäsenelle pizzat ja pizzoja odotellessa omistaja kertoili tarinoita. Lämminhenkinen asiakaspalvelu ei ole läheskään aina itsestäänselvyys, mutta nyt sitä saimme ja se loi mukavan tunnelman illallisen ympärille. Tuli olo, että emme ole pelkästään pizzalla, vaan jotain paljon enemmän. Pizzat saapuivat pöytään ja nehän maistuivat aivan taivaallisilta. Erikoisinta oli se, että 7v. tyttöni ei ole ikinä tykännyt pizzasta ja nyt hän söi melkein kokonaan normaalikokoisen pepperonipizzan. Tuo jo itsessään kertoo, että nyt on tarjolla hyvä pizza.

Tytön pepperonipizza ennen

Tytön pepperonipizza jälkeen

Minä tilasin pizzan, jossa täytteenä: tomaattikastike, mozzarella, kana, salami, ilmakuivattu kinkku ja chili. Pizzassa täytteet oli jaettu, niin että pääsin käytännössä syömään kolme erilaista pizzaa. Kaksi asiaa mitkä itsellä nousivat esille oli laadukkaat raaka-aineet ja käsittämättömän hyvä pohja. Tukeva, ohut ja rapsakka pohja. Paikan omistaja Marco kertoikin, että kyseessä on vanha resepti ja hän tekee itse pohjan. Oma pizzani oli suuri makuelämys ja tuli aivan mieleen kun kävin vuosia sitten Italiassa.


Minun pizzani: Legionario

Itse olen henkeen ja vereen futismiehiä ja pelkästään pizzerian logon muodosta ja värimaailmasta näin mikä joukkue on sydäntä lähellä ja sehän on AS Roma. Itse olen ollut 27 vuotta Juventuksen kannattaja, mutta olen jo pikkupojasta asti fanittanut AS Roma legendaa Francesco Tottia ja hän on kautta aikojen suurimpia pelaajia. Totin viimeinen peli AS Roman paidassa on yksi sellaisia jalkapalloon liittyviä asioita, jotka ovat itselläni nostattaneet suuria tunteita ja saaneet kyyneleet valumaan silmäkulmista. Er Bimbo de Oro!


Pojan pizza kahdella täytteellä: Salami ja Pekoni

Da Marco on lämminhenkinen pieni pizzeria Noljakassa, joka omasta mielestäni tarjoilee koko Joensuun parhaat pizzat. Olen käynyt pizzalla varmaan noin 90% Joensuun pizzerioista, joten omalta osaltani ainakin voin sanoa tämän olevan paras. Pärjää koko Suomen pizzerioiden vertailussa ja menee helposti omaan TOP5-listaani. Suosittelen vahvasti käymään tässä paikassa pizzalla, koska Da Marcon pizza on enemmän kuin vaan pizza.

--
Loppuun vielä pari kommenttia lapsiltani:
Kun ajoimme kotiin pizzeriasta, niin tyttö sanoi että oli niin hyvää pizzaa että hän aikoo aikuisena perustaa pizzerian. Minä kannatin tätä, koska hän lupasi minulle ilmaiset pizzat jos sitten käyn aina välillä korjailemassa paikkoja. Tänään kysyin tytöltä, että lämmitetäänkö loput pizzasta mikroaaltouunissa. Vastaus oli: EI TIETENKÄÄN! Pizza pitää lämmittää uunissa, koska niin se maistuu paremmalta. Tämän eilen pizzeriassa omistaja Marco oli sanonut ja heti meni kummallekin lapselle oppi perille, koska kumpikin vaati pizzat lämmitettävän uunissa.

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos hauskasta arvostelusta. Kuinkakohan monessa aidossa italialaisessa pizzeriassa olet käynyt? Kaupan salamisuikaleet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei.
      Ole hyvä.
      En ole monessa aidossa italialaisessa pizzeriassa käynyt, mutta noin 7 - 10 erilaisessa.
      Maku noissa salamisuikaleissa oli parempi minä normaalisti on kaupan suikaleissa. Todennäköisesti jostain kaupasta ovat.

      Poista
    2. Hyvältä näytti, vaikkei kuva kerro makua. Aikoinaan Bergamossa käydessä tuntui pitserioissa olevan tyyli, vähemmän on parempi...vaikka juustoa olikin enemmän.

      Poista