tiistai 29. tammikuuta 2019

Testissä Bundaberg Ginger Beer ja Root Beer


Otin tuossa koko perheen voimin testiin kaksi juomaa, joiden nimissä lukee beer, mutta eihän nämä mitään oluita ole. Testaamassa oli 7 ja 8 -vuotiaat lapsukaiset, joten ei näissä alkoholia tai kofeiinia saa olla. Tuotteet on valmistanut Bundaberg Brewed Drinks.

Maahantuojan sivuilta kaivoin infoa, että mikäs tämä juomat valmistanut Bundaberg Brewed Drinks on:
”Neville ja Gladys Fleming perustivat Electric Breweriesin (myöhemmin Bundaberg) vuonna 1960 Bundabergissa, Australiassa. Mukana toiminnassa oli alusta alkaen pariskunnan poika Cliff ja hänen vaimo Lee, jotka johtavat tänä päivänä panimoa, Cliffin vanhempien jäätyä eläkkeelle vuonna 1985.
Uuden sukupolven ottaessa ohjat käsiin oli aika laajentaa toimintaa ja vuonna 1987 aloitetaan vienti. Vuonna 1995 nimeksi tulee “Bundaberg Brewed Drinks”, tarkoituksena luoda selkeästi erottuva, paikallinen brändi. Samalla lanseerataan “Brewed to be better” lupaus, joka alleviivaa sen mikä tekee näistä tuotteista ainutlaatuisia.”


Nyt sitten testaamaan tuotteet. Jokainen testihenkilö testasi juomat itsekseen, eikä tiennyt mitä toiset ovat sanoneet juomista.


Bundaberg Ginger beer

Kyseessä on alkoholiton inkivääri olut, joka on gluteeniton ja myös kofeiiniton. Tässä juomassa maku on saatu keittämällä vierrettä kolme päivää ja valmistuksessa on käytetty paikallisesti tuotettua inkivääriä ja sokeriruokoa.

Fiilikset:
Seela 7v: Maistuu hyvältä. Aika kirpee maku. Raikas. Tulee sitrushedelmän makua.
Unto 8v: Tuoksuu Coca-Colalta. Maistuu kirpeältä. Maistuu hyvältä.
Hanna 32v: Maistuu hyvältä ja ehkä jotain inkivääriä.
Jaska 33v: Tuoksultaan sokerinen ja inkiväärinen. Sitrushedelmää. Maultaan miedon inkiväärinen ja sitruunaa tulee esille. Reilusti sokeria ja hyvin kevyt inkiväärin polte taustalla.
-----


Bundaberg Root beer

Kyseessä on aidosta sarsaparilla- ja lakritsijuuresta sekä vaniljapavuista valmistettu alkoholiton Root-beer. Tämäkin juoma on tuon inkiväärioluen tapaan keitetty kolme päivää. Kuten ylempänäkin arvioitu tuote, niin tämäkin on alkoholiton, kofeiiniton ja gluteeniton.

Fiilikset:
Seela 7v: Tuoksuu hyvältä. Kuplia on. Maistuu hyvältä. Näyttää samalta kuin Coca-Cola.
Unto 8v: Tuoksuu salmiakilta. Maistuu Coca-Colalta. On tosi kirpee.
Hanna 32v: Haisee yskänlääkkeeltä. Lapsena syödyltä yskänlääkkeeltä maistuu, mutta laimeammalta. Lakritsinen maku.
Jaska 33v: Sokerinen ja lakritsainen juoma, jossa vanilja pehmentämässä. Itsellä tulee tästä mieleen lapsuuden hammaslääkärikäynnit ja en tiedä miksi.
--

Mistä: Kumpikin testattu juoma on saatu. Löytyy maitokauppojen valikoimista.


Nyt kun juomat oli maistettu, niin makuraadin tuli päättää kumpi on parempi. Tässä on tulokset.

Kumpi oli parempi:

Seela: Ginger Beer
Unto: Ginger Beer
Hanna: Ginger Beer
Jaska: Root Beer

Ginger Beer voittaa 3-1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti