torstai 31. tammikuuta 2019

Laitilan Stroh Cola 5,4 %

Laitilan Stroh Cola 5,4 %

En muista koskaan juoneeni Stroh Colaa, mutta nämä erillään ovat tulleet hyvinkin tutuksi. Colaa on tullut juotua koko elämän ajan ja Stroh -kokemukseni asettuvat 20 – 30 -ikävuoden välimaastoon. Stroh on itselleni ollut takuuvarma flunssalääke ja sitä olen nuo vuodet pitänyt kaapissa. Lähivuosina en ole enää pitänyt, koska vahvat alkoholijuomat ovat jääneet huomattavasti vähemmälle. Strohia löytyy erivahvuisina, mutta itse pidin aika hyllyssä sitä 80 -prosenttista, koska sillä flunssa lähti ja jos ei lähtenyt, niin siksi illaksi ainakin unohtui.

Nyt kuitenkin edessäni on juomasekoitus, jossa on yhdistettynä tämä itävaltalainen alkoholijuoma ja suomalaisen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Rio Cola. Vahvuutta on 5,4 % eli maitokauppaan menee heittämällä.

Valmistaja: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Pakkaus: 0,33 l tölkki.

Fiilikset:
Tuoksussa tulee Stroh esiin yllättävänkin vahvasti ja uudestaan tarkistan, että oliko vahvuus 54 % vai 5,4 %. Kyllä siellä numeroiden välissä pilkku oli. Colan tuoma makeus taustalla, mutta tulee esiin.

Maussa ensimmäisenä esille tulee colan sokerisuus ja siitä vähitellen saamme Strohin makuja maistella. Stroh on suussa pehmeä ja tanssii nätisti colan kanssa. Tasapainoinen makumaailma, mutta tuntuu vahvemmalta mitä prosentteihin nähden on. Maistoin ensimmäisen tölkillisen – 21 asteen pakkasessa, kun sytyttelin pihalla tiiligrilliäni ja siihen se iskeytyi kuin nenä keskelle pärstävärkkiä. Antoi sopivan lämmön ilman liiallisen alkoholin potkua. Tuote on lajissaan onnistunut ja ehkäpä yksi ainoita juomasekoituksia, joita voisin itse joskus ostaa.

Tällaista evästä sieltä sitten syntyi

Mistä: Saatu panimolta. Löytyy maitokauppojen valikoimista.

Loppuun vielä video, jossa availen tölkin - 21 asteen pakkasessa. Meinasi "hieman" näpit jäätyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti