torstai 17. tammikuuta 2019

Testissä REMAX M12 IPX7 Bluetooth-kaiutin

Kannettavat Bluetooth -kaiuttimet ovat kieltämättä käteviä laitteita, eikä silloin sinulla tarvitse joka huoneessa olla kaiutinta. Voit siirtyessäsi ottaa kaiuttimen mukaan. Samalla välttyy myös inhottavalta johtojen vetämiseltä. Tämä tietysti edellyttää, että kaiuttimessasi on asiallisen kokoinen akku, eikä sitä tarvitse koko ajan olla lataamassa.

Tällä kertaa testissäni on e-ville.comin valikoimasta löytyvä REMAX -merkkinen kaiutin, joka ei säikähdä sateesta ja akkukin kestää soittoa lähes kahdeksan tuntia. Tässä kaiuttimessa on IPX7 suojaluokitus. Mitäs tämä luokitus tarkoittaa? No minäpä kerron. Se suojaa lyhytaikaiselta veteen upottamiselta 15 cm – 1 metrin syvyyteen jopa 30 minuutin ajaksi. IP-luokituksessa X tarkoittaa, ettei ole tietoa kestääkö pölyä ja 7 tarkoittaa, että kestää hetkellisen upottamisen. Näiden luokitusten kanssa kannattaa kuitenkin olla varuillaan, koska eri valmistajat käyttävät näitä hieman eritavalla ja sitten on laitteet paskana. No minä kuitenkin otin tämän kaiuttimen suihkuun, mutta siitä lisää alempana.

Täältä tuote löytyy:
e-ville.com - Remax M12 IPX7


Ulkonäkö:
Kaiutinta saa kahdessa värissä. Minulla oleva musta ja sitten toisena värinä on punainen. Kooltaan tämä ei ole mikään älyttömän iso, vaan sellainen 20 senttinen hieman oluttölkkiä paksumpi patukka. Painoa 620 grammaa ja sen kyllä huomaa, että painoa on melkoisesti. Toisaalta tuo paino ei itseäni häiritse, koska johan mulla oma puhelinkin painaa reilun 300 grammaa, niin siihen kyllä tottuu ja itselläni tämä on aina jossain paikallaan soimassa, eikä povitaskussa. Ulkokuori jämäkän oloinen ja tyylikkään näköinen. Kaiuttimen päällä on painikkeet, joilla laitteen voi sammuttaa/käynnistää, säätää äänenvoimakkuutta ja laittaa tauolle ja pois tauolta. Nämä painikkeet tarvitsevat kunnon valon, että erottaa mikä on mikä.



Äänenlaatu:
Olen vuosien varrella kokeillut muutamia samantyyppisiä kaiuttimia, niin tässä äänenlaatu on kyllä yksi parhaista. Kaikki testaamani kaiuttimet ovat olleet suurin piirtein samoissa hinnoissa eli liikkuneet siinä 50 – 100 euron välimaastossa. Remaxilla äänen saa kääntää kaakkoon ja luukuttaa Iron Maidenia oikein kunnolla, eikä rupea ääni särkemään. Huom. saa sillä kuunnella myös muutakin musiikkia.

Mikrofoni:
Kyllä vaan. Tässä kaiuttimessa on mikrofoni eli kun laite on liitetty puhelimeesi ja joku soittaa, niin voit puhua kaiuttimessa sijaitsevan mikrofonin kautta. Silloin tietysti kaikki lähettyvillä olevat ihmiset kuulevat kaiuttimen kautta mitä sinulle puhutaan. Testasin tätä toimintoa ja ääni kuuluu minulle erittäin hyvin. Toiseen suuntaan äänenlaatu ei ole mikään erityisen hyvä. Sinulla pitää suu olla melkein kiinni kaiuttimessa ja silti toisesta päästä välillä tulee valitusta, ettei kuulu mitään. Omaan käyttöön hyödytön ominaisuus, jonka onneksi saa otettua pois käytöstä puhelimen Bluetooth -asetusten kautta.

Akun kesto:
Akku on kooltaan 4000 mAh ja olen sen monta kertaa soittanut täydestä tyhjäksi. Kaiutin on ollut Bluetoothin välityksellä yhteydessä Oukitel K10000 Max -puhelimeen ja olen soittanut yhtäjaksoisesti musiikkia Spotifyn kautta. Akku on hyvin kestänyt sen 7 – 8 tuntia, joka on kiitettävä aika.

Vedenpitävyys:
Otin kaiuttimen mukaan suihkuun ja annoin sille kunnolla pesut. Musiikki soi koko ajan kaiuttimesta ja kaiutin toimi moitteettomasti myös suihkun jälkeen. Tässä videota kyseisestä testistä. Huom. En itse ole siinä alasti, joten turha säikähtää.



Pölynkesto:
Minulla on tämä kaiutin ollut useampana päivänä käytössä varastossa, jossa teen puutöitä. Päivän jälkeen kaiutin on aivan puupölyn peitossa, eikä ongelmia ole tullut ainakaan vielä vastaan.


Kestää pölyä

Huomioitavaa:
Kaiutinta olen testannut kahdella eri älypuhelimella. Pääasiassa yllä mainitulla Oukitel K10000 Maxilla, mutta myös Samsung Galaxy J5:lla. Samsungin kanssa kaikki toimivat loistavasti. Yhteys laitteiden välillä onnistuu parittamisen jälkeen, kunhan vaan on kaiutin päällä ja puhelimen Bluetooth päällä. Oukitelin kanssa on tullut esille yksi ongelma. Kun musiikin laittaa soimaan kaiuttimesta, niin kaiutin kääntää musiikin aivan täysille, vaikka olen sen säätänyt pienemmälle. Samsungin kanssa tätä ei ollut. Muutaman kerran kun on säikähtänyt, niin tuohonkin tottuu, mutta inhottava bugi silloin kun illalla rupeat kuuntelemaan musiikkia. Lapset on nukkumassa ja laitat musan soimaan. Sitten sinulla on myös heräillä olevat lapset kaverina kuuntelemassa.

Yhteenveto:
REMAX M12 -kaiutin maksaa 54,95 € + ALV ja siihen hintaluokkaan erittäin pätevä laite. Jos ainoa ongelma laitteen kanssa on se, että äänenvoimakkuus on alussa täysillä, niin se ei haittaa. Se on kuitenkin äänenvoimakkuus, jolla Iron Maidenia kuunnellaan. Toinen pieni miinus oli mikrofonin huono kuuluvuus, mutta toimintona ainakin allekirjoittaneelle turha.


Tekniset tiedot:
  • Teho: 2 x 6W
  • Elementit: 2 x 45mm
    • HD-äänentoisto
    • DSP-stereoefekti
  • NFC-paritus
  • Taajuus: 90Hz-20kHz
  • Bluetooth: V4.2
  • IPX7-suojausluokitus
  • Kontrollinäppäimet
  • Mikrofoni
  • Akku: 4000mAh
    • Soittoaika: n. 4-8 tuntia
  • Mitat: 76.8x76.8x201mm
  • Paino: 620 grammaa
Paketin tiedot:
  • 1 x REMAX M12 IPX7-suojattu Bluetooth-kaiutin
  • 1 x MicroUSB-latausjohto
  • 1 x 3.5mm audiojohto
  • 1 x Käyttöohje



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti